joi, 24 aprilie 2008

Despre pacaleli si pacalici

Dragi cetăţeni,
Se anunţă un an electoral plin de durităţi şi de minciuni. Nici măcar nu a început campania electorală şi deja două partide din Iaşi s-au lansat în atacuri violente unul împotriva altuia.
Cu câteva zile în urmă, am primit în cutia poştală o scrisoare însoţită de o caricatură a primarului Gheorghe Nichita, despre care se spune că nu şi-a respectat promisiunile făcute ieşenilor în campania electorală din 2004. Glumiţa este semnată de profesorul Dumitru Oprea.
Sunt total de acord cu cele spuse acolo, dar aştept şi o caricatură cu Constantin Simirad, precum şi una cu Dan Cârlan, care au procedat de-a lungul timpului exact ca Gheorghe Nichita. Adică nu şi-au respectat niciodată promisiunile electorale.
De fapt, în acest moment, nu se mai respectă nici măcar cuvântul de onoare dat în faţa electoratului. Poate nu aţi uitat că PD (acum PD-L) a fost partidul care a înfierat cu cea mai mare vehemenţă migraţia politică. Însă cine este astăzi beneficiarul migraţiei politice? Tocmai PD-L.
Chiar acum câteva zile, un grup masiv de pesedişti a trecut la PD-L. Brusc, pesediştii dezertori au descoperit că Gheorghe Nichita este un Păcălici, care nu-şi urmăreşte decât interesul propriu. Foarte curios cum de şi-au dat seama de acest lucru chiar în apropierea campaniei electorale!
La fel de curios este şi faptul că, după ce preşedintele PD-L, Dan Cârlan, a anunţat că partidul său îl propune pe Lucian Flaişer pentru candidatura la şefia CJ, peste noapte, candidatul democraţilor a redevenit Dan Cârlan. Frumoasă păcăleală le-a mai tras PD-L pesediştilor şi lui Lucian Flaişer. Şi mai vorbim de Păcălici şi păcălici!
Din păcate, până acum, singurii păcăliţi sunt ieşenii, care poate chiar au crezut că PD-L este altceva decât PSD. În realitate, cele două partide seamănă mai bine ca oricând.
Tocmai de aceea este bine ca ieşenii să nu mai creadă în păcălelile lansate de PSD şi PD-L. S-au mai fript de câteva ori dându-le credit democraţilor şi pesediştilor.
Eu cred că românii au înţeles că este foarte uşor să promiţi cât eşti în opoziţie şi infinit mai greu să acţionezi când eşti la guvernare. Experienţa politică arată că: cât promiţi mai mult cu atât faci mai puţin! PSD şi PD-L continuă să se ţină de păcăleli. Dar cine-i mai crede?
Pe de altă parte, liberalii au arătat că au soluţii pentru problemele oamenilor. În ultimii patru ani, economia naţională a devenit una dintre cele mai dinamice din lume, iar ritmul de creştere a salariilor printre cele mai spectaculoase din Europa. În plus, PNL a iniţiat reforma clasei politice, susţinând, în pofida tuturor piedicilor, introducerea votului uninominal. Reforma economică şi reforma politică sunt cele două mari realizări ale liberalilor şi ale Guvernului Călin Popescu Tăriceanu.
Noi nu promitem, noi chiar facem treabă pentru România! Deci, feriţi-vă de păcălicii din politica ieşeană!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Draga Traiane zis si "Mobre"
In ciuda faptului ca nu esti si tu decit un traseist politic, cred ca esti cel mai nimerit ca sa fii viitorul presedinte al CJ Iasi, macar ptr faptul ca ai tot batut coclaurii 4 ani. iti doresc Paste fericit, alaturi de familia ta! Sa-ti traiasca familia, cotei batrin! Sa ai succes la alegeri!

Anonim spunea...

Domnule Traian Dobre, dumneavoastra ce ati facut in functia pe care o detineti la Bucuresti? Pentru un om care nu poate sa-si tina in friu copilul, functia de parlamentar pe care o aveti are multe responsabilitati care va depasesc.

Anonim spunea...

Cum foarte frumos spunea prietenul anonim, domnul Dobre a "batut coclaurii" timp de 4 ani, astfel incat a ajuns sa stie extraordinar de bine judetul Iasi. Datorita acestui fapt si cunostintelor acumulate, alaturi de experienta de viata si politica, cred ca este cel mai potrivit pentru presedintia CJ Iasi... Domnul Carlan nu stiu de ce nu imi inspira incredere ca politician, iar domnul Simirad este un diplomat desavarsit, dar cred ca s-ar pierde destul de repede prin noroaiele de jumatate de metru pe care domnul Dobre se chinuie sa le transforme in drumuri de 4 ani de zile incoace... Doctori, caravane medicale timp de 3 ani de zile, drumuri, ajutoare financiare si sprijin la nevoie sunt lucrurile pe care acesta le-a oferit pana acum judetului Iasi... Acum stie, poate si chiar va face mai mult!