joi, 1 mai 2008

Liberalii continua

Am spus-o de mai multe ori : e foarte uşor să vorbeşti cât eşti în opoziţie, e infinit mai greu să acţionezi când ajungi la guvernare. Guvernul liberal este primul care şi-a îndeplinit promisiunile electorale.
Dintre cele aproximativ 1000 de angajamente asumate în 2004 prin programul de guvernare, aproximativ 70% au fost deja realizate, iar restul de 30% se află în grafic, ele urmând să fie îndeplinite până la sfârşitul acestui an.
Cel mai important obiectiv al României în acest mandat a fost aderarea cu drepturi depline la Uniunea Europeană, iar acest deziderat a fost îndeplinit cu succes. De la 1 ianuarie 2007, românii pot călători în toate ţările membre ale UE şi – de asemenea – pot munci în toate aceste ţări. Deşi nu există o cifră oficială, peste 2 milioane de români muncesc astăzi în străinătate; avem şi « uscături » printre ei – cine nu are ? - dar marea majoritate a românilor nu ne-au făcut de ruşine. Dimpotrivă !
Integrarea europenă ne-a adus şi beneficii financiare. În următorii ani, zeci de miliarde de euro vor intra în România pentru a dezvolta toate domeniile importante ale societăţii româneşti. În plus, statutul de membru al UE conferă ţării noastre garanţia unei economii stabile. Cei mai importanţi investitori din lume şi-au mutat o parte dintre afaceri în România, iar acest lucru a dus la creearea de noi locuri de muncă şi la ridicarea nivelului de trai al unei părţi importante a populaţiei.
De altfel, creşterea economică accelerată a fost un alt obiectiv asumat de Guvernul liberal, care a fost îndeplinit cu succes. În ultimii patru ani, economia naţională şi-a continuat drumul ascendent. România se dezvoltă în ritm alert, ţara noastră având unul dintre cele mai mari ritmuri de creştere economică din lume. Avem şi dovezi concrete în această privinţă: anul 2008 a consemnat cel mai mare PIB şi cel mai mare buget din istoria României.
Tocmai această majorare semnificativă a veniturilor bugetare ne-a permis să ne ocupăm cu seriozitate şi de domeniul social, atât de vitregit după 1990. Astfel, în acest mandat, câştigul salarial brut a crescut cu peste 72% (de la 818 lei în 2004 la 1410 lei în 2007), iar câştigul salarial net cu 74% (de la 599 lei în 2004 la 1043 lei în 2007).
În programul de guvernare promisesem o creştere a veniturilor de 60%. Până acum, consemnăm deja o creştere a veniturilor populaţiei cu peste 70%. Deci, alt obiectiv îndeplinit !
În ultimii patru ani, liberalii şi-au îndeplinit misiunea de a face viaţa românilor mai bună. Atunci, de ce să nu rămânem împreună ?

Un comentariu:

Anonim spunea...

D-nul Dobre,
Ani de zile ai stat la PSD si acum te dai mare liberal ! Oare nu iti este rusine????